Tarihçe:

Okulumuz 1961 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. 5.sınıfa kadar ilkokul diploması veren okulumuz1998 yılından itibaren Yatılı İlköğretim Bölge Ortaokulu bünyesinde  ikinci kademe ile birleşerek sekiz yıllık eğitime geçmiştir.2013 yılı kasım ayından itibaren Cumhuriyet İlkokulu olarak tekrar eğitim öğretime devam etmeye başlamıştır. Halen iki ana sınıfı , oniki şube  ile eğitim-öğretime devam etmektedir. On yedi öğretmen, bir hizmetli ve iki idareci okulumuzda görev yapmaktadır. Öğrencilerimizin kitaplar ile yakından tanışmalarını sağlamak için okul kütüphanemiz 2014 yılında hizmete açılmıştır.          Türk Milli Eğitiminin temel hedeflerine uygun çağdaş hayatın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirmek vizyonumuzdur.